Kappas! Huomasin että pari kirjoitusta sitten olin kirjannut ylös että Madonnan keikasta täytyy rustata pari sanaa. Ja en ole vieläkään sitä tehnyt. Hyihyi minua! Nyt kaivellaan aivojen kovelevyltä tietoa. :)

Edellisenä iltana oli Mikon siskon Satun kolmekymppiset. Itse asiassa kyseessä oli 90-vuotisjuhlat kun kolme sankaritarta juhli pyöreitään. Paikkana oli Siirtolapuutarhan juhlatila Tullimäellä. Oli tosi kiva paikka.  Teemana oli 80-luku ja kerranki olin saanut haalittua kasaan ihan mahtavan asun! Oli niin mahtava asu että ajattelin uusiokäyttää sen Halloween-bileisiin. Hälyttävää oli että melkeen kaikki kama löytyi esim. Lindexin ja Seppälän alesta... eli niiden uusimmista mallistoista. Mihin tämä maailma on menossa kun muoti on tätä??? No, maailma menee menojaan, minä vain vanhenen. ;) Anyway juhlat jatkui ja me lähdettiin aika ajoissa pois koska Mikon piti aamulla töihin klo 8.15 ja mun piti herätä lasten kanssa aamulla. Mun vanhemmat oli lapsenvahteina.

Sunnuntaina 12.8. kömmin (tai oikeastaan juoksin koska olin kattellu että juna lähtee klo 12 ja se lähtikin 11.55.! Onneksi nykyään jaksaa juosta. ;)) junaan klo 12 maissa ja matka alkoi kohti Hesaa. Olin perillä joskus klo 17 maissa ja mentiin heti Vltavaan syömään Meerin, Mirvan ja Sannan kanssa. Mirva on siis Meerin sisko ja Sanna Mirvan kaveri. Olin tosi äimistynyt kun selvisi että Sanna on Farangissa töissä! Wau! En ole vielä päässyt Farangiin syömään, mut se on se someday haave! Syötiin tosi hyvät ruuat (mulle ihana punajuuri-vuohenjuustosalaatti mikä oli from heaven!) ja lähdettiin köpötteleen kohti Olympiastadionia. Mä en ollut aikaisemmin käynyt siellä niin oli tosi kiva päästä ekaa kertaa näkemään ko. paikka. Matkalla oli jo kivasti porukkaa valumassa pelipaikalle. Keli oli ihana ja lämmin. Olin lähtenyt reissuun ilman takkia ja ei ollut mitään huolta paleltumisesta.

Päästiin Olympiastadionille ja lätkästiin ittemme miksauskopin suunnalle, vähän lavalta katseltuna oikealle. Aateltiin että ollaan ihan hyvillä paikoilla mutta valitettavasti ei oltukaan. :( Kun Madonna aloitti niin ei sieltä mitään nähnyt. :( Mun keikkakiikaritkin oli jääny kotiin niin screeneiltä näki vain jotain.

Meerillä oli aika hyvä huomio paikalla olevista miehistä: Paikalla oli poikakavereita ja Poikakavereita. Poikakaverit (pienellä peellä) olivat siis tyttöystäviensä kanssa paikalla ja naama norsunv*tulla. Ttyttökaveri oli tietysti innoissaan kun oli saanut liput Madonnan keikalle ja saanut poikaystävän mukaan (pahimmassa tapauksessa seurustelusuhde on niin tiivis että tytöllä ei enää ole tyttökavereita), mutta poikaystävä ei nauti tilanteesta yhtään. Ainoa virike on todennäköinen saanti keikan jälkeen. Sitten on ne Poikaystävät. Poikaystävät ovat lähteneet Poikaystäväporukalla katsomaan lapsuusiästä rakastamaansa Pop Jumalatarta jota Madonnaksikin kutsutaan. Fantsua! ;)

Lämppärinä oli dj Martin Solveig joka soitteli Madonnan biisejä, (ilmeisesti) omia biisejään ja muiden biisejä. Ihan kiva lämppäri koska oli nimensä veroinen - tuli vähän jorattua ja vetreytettyä omia jäseniään. :) 

Aateltiin että keikka alkaisi klo 21 ja soitto päättyisi viimeistään klo 23. Live Nationin tiedotteessa oli että huvilupa loppuu klo 23 ja soitto loppuu ennen sitä. WRONG! Ooteltiin ja ooteltiin. Sittepäs se soitto alkoi, tunnin myöhässä n klo 22.

Heti keikan aluksi tajusin miksi niistä Golden Circle paikoista niin vouhkattiin. Ne oli oikeesti hyvät paikat. Meillä ei ollut. :( Lava oli aika syvä, oltiin oikeesti aika kaukana, ja me oltiin liian persjalkasia. Fiilis oli onneksi hyvä ja Madonna täytti Olympiastadionin. Huono puoli löytyi sitten Madonnan laulun lahjoista. Ei se lauluääni mikään heppoinen ole. Ja kitaraa soiteltiin rämpyttäen, ei tiluttaen. Meillä ehkä laulussa ja kitaran soitossa samat lahjat. Mutta olihan tuo runko sitten helvetin hyvässä kunnossa viiskymppiseksi! Ja jalalla pantiin koreasti nuorten poikien kanssa! Ja saahan sitä playbackina ne autotunet kohdalleen... :(

Biisit (parhaat biisit tummennettuna):

        Transgression
        The Prayer Overture: Act of Contrition
        (with Kalakan) (with excerpts from "Lekhah dodi")


Keikka alkoi aika uskonnollisissa menoissa, mutta jos kerran ollaan popin jumalatarta katsomaan tultu niin onhan se aika itsestään selvyys. Lavan katosta heilui valtava suitsukejuttu jne.

        Girl Gone Wild
        (with samples from "Material … more)
        Revolver


Tanssi ja soitto alkoi Girl Gone Wild videosta tunnetulla menolla, herroilla oli korkkarit ja lantoita grindattiin ahkerasti. Eka pettymys oli kun tajusin että rouva ei laulanut "hey hey hey" -kohdissa ollenkaan vaan se tuli playbackina! Mutta upealla kropalla jorattiin niin se kompensoi!

Ja sitten alkoi veri roiskua Dexter tyyliin:

        Gang Bang

Gang Bangissä todellakin "Bang Bang shot him dead, shot my lover in the head" toistui uudelleen ja uudelleen. Tanssijoita "lahdattiin" ja taustalla veri roiskui. Lavasteena oli amerikkalainen motellihuone. Tuli ällö olo ja rupesin miettimään että milloin saan seuraavan kerran mennä luovuttamaan verta...

        Papa Don't Preach
        Hung Up
        (with samples from "Girl Gone Wild")
        I Don't Give A
        Prophecy
        Best Friend


Taattua Madonna laatua, välillä lavasteet ja vaatteet vaihtui ja taas jatkettiin seuraavaan hittiin.

        (video interlude; with samples from "Heartbeat")
        Express Yourself
       
(with excerpts from "Born This … more)


Niin. Se surillisen kuuluisa Lady Gaga -irvailu. Pitihän siinä soittaa ensin Express Yourselfiä ja sitten Born This Waytä ja olipas ne soitettu samanlaisiksi. ;) Mukana tietysti hoettiin "She's not me, I'm not her". ;)

        Give Me All Your Luvin'
        Turning Up the Hits
        (video interlude; with samples … more)
        Turn Up the Radio
       

Gimme all your luvin'issa päästiin sitte High School teemaan. Ilmeisesti tämä oli ainut biisi missä lehtikuvaajat sai olla mukana koska ei muista asuista ole missään mitään kuvia. Hauska oli Marching Band joka roikkui vaijereilla lavan katosta. :D Eipähän mennyt lavalta turhaa tilaa marching bandille...

        Open Your Heart
        (with Kalakan) (with excerpts from "Sagarra jo!" by Kalakan)
        Masterpiece (with Kalakan)


Kalakan -yhtyeen kanssa laulettiin ja samalla saarnattiin "Smashing Apples" siitä että viharikoksia ja syrjintää ei saa harrastaa, heitetään ennakkoluulot pois huonoina omenoina ja tuhotaan ne. Madonnalla oli tässä ehkä mieleenpainuvin asu: ihanat nyörisaappaat, kiva hame ja korsetti sekä baskeri. Masterpiece jäi valvoimaisimpana biisinä mieleen kun se on uusimmalta levyltä eniten kolahtanut. Taustalla oli Madonnan uusimmasta elokuvasta "traileri". Biisi ilmeisesti tästä elokuvasta ( en ole aikonut katsoa koska IMDB:ssä sillä on vain 5,3 tähteä).

        Masculine/Feminine
        Justify My Love
        (video interlude)
        Vogue
        Candy Shop
        (with samples from "Ashamed of … more)
        Human Nature


Tässä päästiin sitten pornomeininkiin. Näyttävät lavasteet, asut ja tanssijat! Taattua Madonnaa! Voguessa tietysti Vougattiin. :D Enää olis tarttenu Benny Ninja mukaan. :D

        Like a Virgin
        (with samples from "Evgeni's … more)


Keikan pysähdyttävin esitys. Like a Virgin ei ollut kimeällä tyttösen äänellä vaan keikasta parin päivän päästä täyttävän 54-vuotiaan naisen elegantilla tyylillä ja omalla äänellä. Taustana vain piano, tempo kolmanneksena ja todellakin näki että Madonna osaa tämän biisin etuperin, takaperin ja sekoitettuna. Biisi on kasvanut häneen ja muovannut häntä niin paljon että hän voi muovata itse biisin sellaiseksi kun haluaa ja se taipuu. Biisin aikana vaatteet vähenivät ja tulos oli tämä: Pakarat! (kuva harmillisesti edestä koska kyllä ne pakarat nätit oli!



Selässä luki tussilla kirjoitettuna No Fear. Piti kato vähä ottaa yhteiskunnallista kantaa. Moskovassa Madonna oli ottanut kantaa Pussy Riot -jupakkaan. Suomesta hän tokaisi että on ihanaa kun täällä on homojen oikeudet kunnossa. 

        Celebration
        Nobody Knows Me
        (video interlude)
        I'm Addicted

       
Biisikimara jatkui iloisissa merkeissä. Celebrationissako se tais olla että Madonnan poika Rocco otettiin eturiviin ja onniteltiin Birthday Boyta. En oo ihan varma biisistä mutta jossakin se oli. Poika oli mukana taustatanssijana. Harmi kun en nähnyt tanssijoita paremmin. :( Screenit keskittyivät tietysti Madonnan liikkeisiin lähikuvina. Yhdessä välivideossa loppupuolella muisteltiin viharikosten uhreja ja otettiin kantaa maailmanpolitiikkaan. En ihmettele miksi ranskalaiset nyt niin kauheasti ottivat nokkiinsa.

        I'm a Sinner
        (with Kalakan) (with excerpts from "Cyber-Raga")


Päästiin Intiaan, Madonna rämpytteli kitaraa.

        Like a Prayer
        Celebration

        (with samples from "Girl Gone Wild")


Kaksi viimeistä biisiä oli taattua tykitystä. Like a prayerissä tuli tietysti itku. Olin se pieni tyttönen joka katsoo MTV:ltä Madonnan videota ja vaikuttuu. Oli ihanaa kokea se tunne taas! Lämmittää sielua vieläkin. Biisi sinänsä minulle ei-uskovaiselle ei sisällä mitään uskonnollista sanomaa. "Your voice can take me there, it's like a mystery to me" vei minut syvälle omaan sieluun ja hyvän olon tunteeseen. Sanoisin että uskonnollista jos olisin uskovainen. ;)

Celebrationin jälkeen homma loppui kuin seinään ja porukka ulos, ei mitään encoreita. Vähän ahdisti kävellä kamalassa ihmismassassa (n. 40 000 ihmistä)

Käveltiin assalle ja jouduin odottamaan taksijonossa n. 45 minuuttia. :( Pääsin vasta klo 1.30 Jussi-Pekalle yöpymään ja voi että kun nolotti. :( Jussilla oli aamulla töitä, lapset hoitoon jne. ja joutui mun takia valvomaan. :( Pikkasen väsytti kun lähdin junaan. Mutta edellisestä päivästä oli mukava pörinä vielä päällä. :)

Keikkareissun kouluarvosanaksi antaisin 8. Meno oli leppoisaa, seura hyvää. Mutta huonoista paikoista, playbackista ja aikataulun viivästymisestä joutuu verottaa. En kadu että läksin. :D

Keikkakuvat löytyy täältä, linkittelen ne sitten paremmin kun jaksan.