Ajattelin että kirjoitan vähän ajatuksia kasaan Tori Amosin keikan jälkeen. Onhan se niin valtava vaikuttaja mun sielunelämään, ansaitsee muutaman näppiksen näppäimen naputuksen. Vaikka kello on paljon ja aamulla olisin kiitollinen jos olisin jo nyt nukkumassa. Nahkavekkari ei anna armoa.

Teinkin jo Spotifyssä playlistin keikan biiseistä. Mukavaa makustella playlistin kanssa näin jälkeenpäin, kun biisit on suht oikeassa järjestyksessä. Oli mukavaa löytää setlist toriamos.comista seuraavana päivänä. Yleensä ne on joku vain nakannut nettiin epämääräiselle saitille ja sitten vähän miettii että muistanko väärin jos niissä on virheitä. En jaksa itse kirjoitella mitään ylös, menee vain aikaa keikasta kikkailuun. Samoin jätin nyt kameran kotiin koska ei se mikään järkkärikamera ja siinä menee sitten vain aikaa viritellessä kameraa yrittäessään saada sen hyvän kuvan. Kiikarit mulla oli mukana. Ja vieruskaverilla oli kamera, loisin sitten sieltä otoksia jos sattui Satun muistikortille jotain kivaa tarttumaan. :)

Lähdettiin keskiviikkoaamuna 28.9. kohti Helsinkiä junalla klo 9 maissa. Matkaseurana Laura 3kk, Satu ja Hanna. Lartsan kanssa oltiin lastenvaunupaikalla, Satulla ja Hannalla oli samassa vaunussa paikat, mutta toisessa kerroksessa. Junamatka venyi noin tunnilla kun tapahtui henkilövahinko ennen Tamperetta. Ihmettelin kun keskellä ei mitään juna alkaa voimakkaasti jarruttaa, tööttää ja sitten kuuluu kolin-kolin-kolin ja juna pysähtyy. Kerkesin hetken toivoa että olisipa tuo ääni tullut hirvestä/peurasta. Mutta sitten kuulutettiin että jos junassa on lääkäriä tai poliisia niin ilmoittaudu konnarille. Voi että kun ko. henkilö olisi päättänyt hypätä tavarajunan alle. Junassa varmasti satoja matkustajia ja kaikille järkytys. Vieressä istunut 5-vuotias ei varmasti edes tajunnut koko juttua, kertoi vain "hauskaa tarinaa" että joku ihminen meni junan alle... No, matka jatkui, käytiin hakemassa Hesan asemalla torstaille liput (oli muuten ruuhkaa!) ja jatkoin M-junalla Vantaalle. Hengailtiin ja sitten olikin aika mennä bussilla jäähallille. Treffattiin Satun ja Hannan kanssa. Treffattiin Antin ja Riikan kanssa. Otettiin yhdet juomat - mua jännitti!!! Paikoille mentiin joskus ennen klo 20. Klo 20 aloitti lämppäri, Mark Hole. Söpö "Boy and a piano" -ratkaisu. Oli eronnut vastikään tyttökaveristaan ja oli kirjoittanut sydäntäraastavia lauluja.

Klo 21 lavalle asteli Tori Amos in person, jousikvartetin kera. Ihan selkeästi Toria jännitti. No, kiertue alkoi Hesasta ja rouva kertoi harjoitelleensa kovasti jousikvartetin kanssa ("with real instruments") niin ymmärrän jännityksen.


Shattering Sea - Aivan uskomaton aloitus! Rrrrrrakastan sitä kun keikka aloitetaan biisillä mikä on levyn eka biisi. Jousikvartetti soi hyvin ja kyllä rouva hakkasi Bösendörferistä uskomattomia ääniä! Ei ollut mitään pimputusta. Jykevä piano ja erinomaisesti soittava jousikvartetti, jonka soitto on yhtä voimakasta kuin Apocalyptican sellohevi. Levyltä biisiä kuunnellessa ei todellakaan välity sama tunnelma. Keikalla tosiaankin räjäytettiin pankki heti ja taso pysyi laadukkaana koko keikan ajan. Kyyneleethän sieltä tuli. Vaikuttava.

Graveyard - Tori mokasi tässä vaiheessa, meni hämilleen. En tiedä pitikö hänen soittaa ko. biisi vai tuliko se vain sieltä jostakin. Hermostuneisuus purkautui ja ääni taipui vienosti.

Suede - Uusi sovitus. Keyboard mukana ja jousikvartetille kaunis tila. Ei mun lempibiisejä mutta näin toimi hyvin.

Baker Baker - Tässä ei ollut kovin paljoa uutta sovitusta, aluksi tuntui jousikvartetin osuus päälleliimatulta. Vaikka levyllä mukana on jousia niin oli niiden osuutta nostettu huomattavasti. No, ei ole mun ihan suurimpia suosikkeja niin sekin vaikuttaa. 

Fearlessness - Uusi biisi. Ei niin tuttu mulle mutta kaunis.

Mrs Jesus  - Tori soitti yksin. Kaunis.

Marianne - Lisää soolona. Kyyneleitä. Kaunista.  BfP biisit on olleet niin kauan mun elämässä mukana että ei niitä voi kuin rakastaa. Ajatuksissaan taantuu taas siksi lukiolaistytöksi joka kuuntelee kirjastosta lainattua CDtä ja nauhoittaa sen C-kasetille. C-kasetti kuluu puhki.

Girl Disappearing - Mietin kauan että mikä ihme biisi tämä on. Mutta sehän oli American Doll Posse levyltä, mikä ei ole mun suosikkeja (Kuten Scartet's Walkin on). Nyt kun jälkeenpäin kuuntelee niin tässähän on jo tuota jousikvartettia mukana niin helppo ottaa ohjelmistoon.

Cloud on my Tongue - Voi että. Mun lemppareita. Vaikuttava. Miten voikaan olla ihana hetki kun joku laulaa "Don't stop now whatcha doing..."!!

Star Whisperer - Uusi biisi. Erittäin kaunis aloitus. Juutuin tähän yhtenä päivänä kun kuuntelin uutta levyä ja rakastuin laahaavaan alkuun. Toimi erinomaisesti livenä. Keikan aikana tähän asti mietin että harmi kun mukana ei ole klarinetistia mutta tässä sitten luovuin koko ajatuksesta ja totesin että hyvä vain näin. Se olisi ollut liikaa. Nyt jousikvartetti "sai" tehdä klarinetinkin äänet ja sello pääsi enemmän ääneen. Lopun jousikvartetti - piano vuoropuhelu oli puhdasta neroutta. 

Running To Stand Still  - Jousikvartetti sai ansaituin lepotauon, Tori soitti yksin. Tässä olin vähän hukassa taas. Mikä biisi? Ilmeisesti U2 coveri.  Nevöhööd.

Sister Janet  - Kun alun tutut plimputukset soivat, oli taas niin ihana tunne. Kaunista.

Caught a Lite Sneeze  - Voi että. Kyyneleitä. Tää toimii niin hyvin livenä. Vaikka levyllä on diskotausta ja cembalo(?) niin pianolla tää on kaunis. Oon kuunnellut tätä viimeaikoina tosi paljon ja aattelin että tätä ei tule koska se soitettiin viime kiertueellakin.

Cruel - Ou Mai Gaaaad!  Dude! Mikä sovitus!!! Aivan hillittömän upea. Piano toisella kädellä ja kiippari toisella kädellä sekä jousikvartetti soitti tämän niiin upeasti! Kvartetti käytti soittimiaan lyömäsoittimina. Tori selitti että joku herra on tehnyt tämän sovituksen ja kun ekat äänet pääsivät ilmoille, kaikki varmasti haukkoivat henkeään. Niin miljoona kertaa parempi biisi näin kuin levyllä!! Ehdottomasti paras biisi koko keikalla.

 

Jatkan huomenna lisää, nyt on ihan pakko mennä unille!