Kirjoittelin ainakin 30min hienoa kirjoitusta ja sitten tietsikka päätti että olen liian hottis ja sammutti itsensä. Hiemanko vituttaa.

 

Eli mitä tapahtui Tori Amosin keikalla, eeppinen tarina jatkuu!

 

Nautical Twilight - Ihana uusi biisi, kiva kuulla livenä.

Snow Cherries from France - Tales of a Librarian levyltä, joka on mun mielestä "vain kokoelma" niin en ole tätä biisiä kovin kuunnellut. Oli kiva kuulla livenä ja jousikvartetin kanssa.

Winter - Ihana, ihana, ihana. Tästä jopa Mikko tykkää. Jos tätä ei olisi soitettu jousikvartetin kanssa, olisin vaatinut rahani takaisin.

Ekat aplodit, jonka jälkeen Tori kiitteli kovasti jousikvartettia ja sanoi että hän itse on joutunut harjoittelemaan kovasti, mikä on hyvä asia. Osittain keikan aikana joutui soittamaan nuoteista, mikä on hänelle varmaan ollut outoa vrt. aikaisemmat kiertueet. Uusia sovituksia varmasti ei muista ihan vielä ulkomuistista.

Apollon Musagete company soitti oman biisinsä A Multitude of Shades ja Tori häipyi lavalta. Kovaa menoa ja mahtavia kuvioita. Taitavia soittajia.

Your Ghost - Uusi biisi. Kaunis.

Aplodit.

Mr Zebra - Iloista menoa, Tori soolona.

Tear in Your Hand - Toimii niin hyvin ilman bändiä, tässä Tori soolona. Ihana.

Tässä vaiheessa Tori sanoo että tällä kiertueella olisi tarkoitus soittaa ihmisten toivekappaleita. "I don't go to those f*cking internet sites" ja "Get your request at the stage door". Samassa koko jäähalli alkaa mylviä biisitoiveita. Tori sanoo "I can't hear you, I can hear only my piano" ja pimputtaa. Sitten Tori kumartuu eturivin kohdalle ja sanoo "What?". Vinkkaa jousikvartetille: odottakaapas pojat vedän tämän.

Silent All these Years - Tästä olen sanonut että ehkä The Biisi. Olisin laulanut mukana mutta vieressäni istuva emokid oli niin masentunut etten viittinyt alkaa laulamaan mukana. Olisi varmaan viiltänyt ranteensa. Ihana, ihana, ihana. Jousikvartetin pojat seisoi vähän hoo moilasena mutta Tori veti täysillä. Ihanaa improvisaatiota ja rentoa menoa. 

Carry - Levyn viimeinen biisi oli vikana biisinä. Ihana ja tunnelmallinen. Sopi juuri tilanteeseen ja keikasta ei jäänyt keskeneräinen fiilis.

 

Keikan jälkeen oli kiva huokaista. Kaikki oli sen arvoista. Tori soitti noin kaksi tuntia ja koko kaksituntinen oli taitavaa tykitystä.

Ainut biisi minkä olisin halunnut kuulla mitä ei soitettu oli Give.  Toivottavasti saamme vielä joskus kuulla ko. biisistä ihanan uuden sovituksen pianolle ja jousikvartetille! Ja toivottavasti kiertueesta julkaistaan DVD. Olisi kiva saada se omaksi ja makustella keikkaa vielä jälkeenpäin. Varmasti joka keikalla ei ole samat biisit (joo, olen vakoillut setlist.fm:ää) Tori soolona -osuuksissa ja ei pidäkään olla.

 

Ai niin, jonkun biisin välissä soi hauska jousikvartetin viritysbiisi. "Give me a fucking A". Raukka pianisti joutuu antamaan viritysäänen. :) "We'll be tuning throughout the concert, cause that's what you do with real instruments". Symppistä.