Nyt kun perheemme on nelihenkinen, on tässä 75 neliön kämpässä aika tiukkaa asua.

Tätä tilannetta olisi voinut miettiä hieman etukäteen mutta tuntuu että ainakin viimeinen vuosi on mennyt niin pikakelauksella että ei ole ehtinyt edes miettimään että hei haloo mikäs tässä onkaan nyt tilanne. Pikkukakkoselle annettiin lupa tulla syyskuussa 2010 tyyliin "no katotaan ny" ja oho hups... olin...  sairas. Astmaoireita yms. Sitte tuli plussa ja rupesin oksentamaan. Sit sairastuin vakavasti ja oli kauhee huoli vauvasta ja mun terveydestä ja vähä väliä oltiin sairaalassa. Sitä sairautta saikin sitten hoitaa maaliskuulle. Toukokuun lopussa olin yhtäkkiä kauheen mahan kanssa äitiyslomalla ja sit syntyi vauva viimenen päivä kesäkuuta. Tähän asti ollaan oltu hormoonihuuruissa ja yritetty pärjätä kahden lapsen, esikoisen tarha-aamujen ja iskän vuorotyön kanssa.

Mutta nyt kun vauvalle on levitetty puuhamatto olohuoneeseen (viimenenkin vapaa neliömetri meni siinä) ja iskän yövuoronukkuminen toteutetaan työhuoneessa (joka on maailman pienin huone mikä on lohkastu olohuoneesta - ei äänieristystä tai ilmanvaihtoa) ja kaikki tietokoneet on levitetty ympäri kämppää... alkaa A-H-I-S-T-A-M-A-A-N!

Me tarvitaan tilaa. Ei nyt akuutisti mutta kunhan vauva alkaa liikkumaan niin me ollaan pulassa. Viimestään sitte ku se tarttee oman huoneen niin me ei mahduta nukkumaan työhuonekamojen siirtyessä makkariin.

Pankista soittivat ihan vapaaehtoisesti että tulisittekos juttelemaan teidän asioista ja miten me voitas olla parempi pankki plaa plaa plaa (ne myy meille taas jonku palvelupaketin). Mä sitte siihen tuumasin että joo voitas tulla, me voitas keskustella siitä että myytäs tää kämppä pois ja muutettais isompaan. Puhelimessa täti oli iloinen että A) en lyöny luuria korvaan ja B) Ne saattaa saada myytyä sen palvelupaketin ku ollaan nöyriä ja halutaan lisää lainaa.

Oon toki vakoillu Kokkola-lehden asuntoilmoitukset ja koko ajan vaklaan etuovi.comia.

Hakuehdot:

  • Postinumerot 67100, 67200, 67300 ja 67400 (paras vaihtoehto 67200, me niin rakastetaan tätä aluetta!!! Hyvänä kakkosena Hakalahti)
  • Hinta max 170 000 euroa (uskon että jo 150 000 eurossa lainan kk maksut kohoaa jo siihen että meillä ei olis varaa maksaa)
  • 4h+k, yli 4h+k (Kummallekin lapselle oma huone ja siihen sitten päälle vielä työhuone jossa saa datailla ja iskä mahtuu nukkumaan yövuorounensa tai sinne mahtuu vieraita yöksi tarvittaessa)
  • OKT, PT, RT (tietysti jos tästä muutetaan niin ei me mihinkään "toisten nurkkiin" mennä, oma tupa ja oma lupa. Mut kattelen noita muita vertauksen vuoksi)

Mun unelmatalo:

  • Omakotitalo, 5h + k
  • Autotalli tai autokatos (me tarvitaan uusi auto!)
  • Piha missä on alue pallon potkimiselle (ei tartte olla iso kunhan on niin ettei ihan ikkunoita heti edessä tai ihan tien vieressä, samanlainen pläntti riittää mikä nyt on etupihalla nurmea) ja tilaa leikkimökille, mielellään pensasaita tai aita jotenki että voi jättää lapset leikkimään siihen pihalle ja heti ei olis joku namusetä siinä tai lapset karkais tielle.. ja sitä aitaa ei tarttis olla maalaamassa/oikomassa joka vuosi (Mikko kyllä tykkäis jos olis "puuhastelua"...), terassiki olis kiva mutta se voisi olla kiva tehdä itsekin. Ei mikään koko pihan kokoinen, mutta missä mahtuisi istumaan pöydän ääressä 6-8 henkee ja grilli. 
  • Oma tontti tai sitten tontissa ihan helevetisti vuokra-aikaa ja se vuokra on edullinen
  • Kodinhoitohuone tai pesutiloissa järkevästi tilaa pyykkihuollolle, myös tilaa joko kuivausrummulle ja/tai pyykin kuivaukselle (esim lakanat, tämä voi olla se saunakin)
  • Takka
  • Joko kolmessa tasossa missä kellarissa saunatilat ja kodinhoitohuone, ehkä myös työhuone, keskikerroksessa keittiö + ruokailu ja olkkari, yläkerrassa kolme makkaria ja vessa, tai sitten kaikki tämä samassa tasossa. Tämä siis tarkoittaa että asunto oli yli 100m2, mielellään yli 120m2. 
  • Ehdottomasti sauna ja vessa/pesuhuonetilat jaettu niin että on kaksi pyttyä. Sauna voi olla myös se piharakennuksen sauna
  • Kaukolämpö tai kalliolämpö tai joku muu, ei sähkölämmitystä
  • Pintaremontti ok mutta mielellään keittiö ja pesuhuonetilat + vessa suht uusi, ehjä katto. Halvallahan saisi peruskorjauskohteen mutta siihen menisi liikaa aikaa ja tulis liikaa stressiä.
  • Ei mitään lohkottuja yksiöitä yms. Oishan se kiva taloudellinen tuki mutta en halua mitään vuokralaisia bust in on my pihajuhlat...

Mä oon taas tästä enemmän innoissani ku Mikko mutta luulen että Mikko odottaa sitä mitä rahoituspuoli sanoo. Siis pankki. Jos pankista annetaan vihreää valoa niin miksi ei? Seuraava etappi on sitten tämän asunnon myynti, käykö se hitaasti vai nopeasti? Saadaanko me tästä tarpeeksi rahaa että voidaan myydä tämä pois? Se ratkaisee sitten kiinteistövälittäjä.